צמחי מרפא במטבחו של כל אדם

הצמחים שבמטבח ובגינה ממבט הנטורופת

צמחי המרפא נמצאים בהשג ידו של כל אדם, חשוב לפקוח עיניים ולהשתמש בהם למטרות מרפא, חיזוק הגוף ושיפור איכות חיינו.

הכנת מיצוי בחומץ

שימו את הצמח (עדיף יבש)בצנצנת זכוכית ,כסו בחומץ תפוחים טבעי (החומץ מחזיק שנה),למשך שבועיים , נערו כל יום, ולאחר מכן סננו ושמרו בבקבוק זכוכית כהה.

לשימוש חיצוני:

שטיפה לשיער : חומץ עם רוזמרין,

לאחר שטיפת השיער מערבבים בין 1/2 כפית לכפית מהחומץ בספל מים ושופכים על השיער, אין צורך בשטיפה לאחר מכן. החומץ רוזמרין נותן נפח לשיער, משמש כמרכך וטוב נגד נשירת שיער.

ניתן להוסיף סרפד, מרווה, מעט מנטה, שבטבט.

מי שמפריע לו הריח אזי יוסיף לשמפו ולאחר מספר דקות יחפוף וישטוף.

שימוש פנימי:

לגרגור לגרון –חומץ מרווה,

ניתן להוסיף לסלטים ולשדרגם באיכות המזון.

קומפרס

מספיגים רצועת בד במיצוי נוזלי של הצמח, רצוי שהקומפרס יהיה בטמפרטורה ההפוכה לזו של הגוף.

גוף קר – קומפרס חם ולהפך.

גרד על העור – קומפרס קר.

מגרנות – קומפרס קר על הרגליים וקומפרס חם על הראש.

 

פולטיס –

הנחת  הצמח (כמו שהוא) על העור.

דוגמא:

אלוורה – לכוויות.

עלי כרוב – על מפרק מודלק או על השד במקרים של גודש , עד שעתיים. שימו לב לתחושות במידה ושורף יש להוריד.

נקע או מפרקים מודלקים – למרוח שמן זית על האזור המודלק, לקצוץ בצל, להניח על בד ולפזר מעט מלח. להניח את הבד על האזור , ללפף עם ניילון נצמד ולעטוף עם תחבושת. לישון עם זה לילה ולבדוק בבוקר האם חל שיפור (צריך לחול שינוי משמעותי), במידה ואין שינוי, להכין פולטיס חדש, להניח על העור ולחכות עוד 10 שעות. שימו לב במידה ואתם חשים אם זה לא טוב הורידו.

מריחת שמן זית היא על מנת למנוע כוויות של בצל או שום על העור.

בפצעים ושרירים כואבים – ריטיות עם אורגנו .

שימוש פנימי –

כאשר רוצים לשמור על המינרלים והויטמינים של הצמח, ניתן להכין מיצוי בחומץ ולהוסיף לסלט. לדוגמא חומץ רוזמרין מחמם וטוב לחורף.

מיצוי בשמן

 2 שיטות:

שיטת השמש –

מכניסים צמח לצנצנת , מכסים בשמן מאיכות טובה (שמן שקדים, חמניות מכבישה קרה, שמן זית ), ניתן להוסיף 10-20% שמן נבט חיטה העשיר בויטמין E ומשמש כחומר משמר. השימוש לאכילה בשמן זית וחמניות בלבד , השאר לשימוש חיצוני.

להניח את הצנצנת בשמש למשך שבועיים ולנער כל יום. לאחר שבועיים לסחוט, לזרוק את הצמח, ואפשר להחזיר את הנוזל לצנצנת, ולהוסיף צמח חדש מאותו סוג להוסיף מעט שמן חדש לכיסוי ולהניח את הצנצנת בשמש לשבועיים נוספים (יוצא שמן בחוזק כפול).

לילדים – עדיף מיצוי של שבועיים ולא של זמן כפול.

כאשר השמן מוכן, להעבירו לצנצנת כהה ולאחסן במקרר (טוב עד שנה).

שיטת הבישול –

כל שבועיים בשמש שווי ערך לשעתיים בישול.

בישול של הצמח המכוסה בשמן בסיר מכוסה, הנמצא בתוך סיר עם מים. להביא לרתיחה ולהשאיר על אש קטנה למשך שעתיים (לוודא שהמים אינם מתאדים).

לקרר, לסחוט, לזרוק את הצמח, להחזיר את הנוזל לסיר, להוסיף צמח חדש ולבשל שעתיים נוספות באותה הצורה.

צמחים: זעתר ושום לכאבי אוזניים. עיסוי בשמן זעתר ברקות לעזרה בכאבי ראש. מריחת שמן זעתר בין האצבעות טוב נגד פטריות. זעתר ואורגנו טובים לעיכול,

הרשם וקבל טיפים שבועיים

שם משפחה ואחריו שם פרטי (חובה)

דואר אלקטרוני (חובה)


תחומי פעילותי
צור קשר

שם (חובה)

דואר אלקטרוני (חובה)

טלפון

נושא

תוכן ההודעה