גלידה בריאה – פרוזן פרות עם בננה ואבקת חרובים

קיץ = חום = גלידה = קירור הגוף .

זו המטרה בנוסף להנאה, אבל בימינו צבעי המאכל ושאר המריעין "יושבים" בגלידה. אז כדי לעמוד במטרה הנ"ל בצורה בריאה ניתן לחזור לימים בהם הוכנה הגלידה בבית. וזה פשוט , בריא ומזין.
יש סוגי גלידות שונות החל מגלידת המסטיק שנקראת כך על שם התבלין "מסטיקא" (שרף עץ האלה). יש פורוזן יוגורט (יוגרט קפוא), גרניטה (איטלקי), ג'לטו (איטלקי), פרפה (מאכל קפוא צרפתי), גלידה אמריקאית , ועוד סוגים. נסו את הפרוזן יוגרט הבא. ושימו לב -הגלידה הזו מהווה חלופה בריאה יותר לגלידה התעשייתית , אבל כמו כל דבר יש להקפיד על המידה.

יוגורט קפוא עם פרות בטעם שוקולד

  • בננה קפואה
  • 3/4 כוס ענבים קפואים
  • 1/4 כוס רסק תפוחים
  • 1כוס יוגורט טבעי קפוא
  • 1 כפית אבקת חרובים
  • מעט שקדים טחונים.
  • כפית סילאן או דבש.(לא חייבים)
    חשוב לשים לב שהפרות והיוגורט לא קפואים מדי.
    ניתן לגוון בכל פרי אחר שאתם אוהבים, תמיד טעמו את מה
    שיצא וניתן לשנות מעט את היחסים.
    ניתן גם להוסיף מיץ ירקות כמו סלק, גזר , מלפפון פרי ,
    תלוי בפרי שאתם מכניסים ובטעמכם. למשל תותים עם סלק.
    תפוח עם גזר ומלפפון.
    כדאי להקפיד ולהפוך כל מאכל למזין יותר ועשיר בויטמינים
    ומינרלים  לכן ניתן להוסיף מעט פשתן טחון, או זרעי מרווה( צ' יה)
    ניתן להוסיף או ולשנות את השקדים באגוזי מלך טחונים, גרעיני
    חמניות או דלעת, להוסיף פולי קקאו, במקום השקדים, או מעט אבקת פולן
    היו יצירתיים וחישבו על הבריאות.
    סוכרתיים שימו לב לכמות הסוכר במאכל, ואל תגזימו.
הרשם וקבל טיפים שבועיים

שם משפחה ואחריו שם פרטי (חובה)

דואר אלקטרוני (חובה)


תחומי פעילותי
צור קשר

שם (חובה)

דואר אלקטרוני (חובה)

טלפון

נושא

תוכן ההודעה