תחליפי חלב

חלב שקדים

 25 עד 35 גרם שקדים להשרות במים פושרים (לא רותחים) 8-10 שעות. מדי פעם להחליף את המים.

לאחר ההשריה י לקלף את הקליפה החומה.

להעביר למערבל ולהוסיף חצי כוס מים פושרים. להפעיל את המערבל בהדרגה עד מהירות גבוהה למספר דקות.

לאחר הטחינה להוסיף עוד חצי כוס מים ולהוסיף ולערבל עוד כדקה.

לא רצוי לקצר תהליך כמו חליטה או חימום כי זה יפגע בויטמינים ויהרוס את האנזימים.

חלב אגוזים

יש לקחת 25 עד 35 גרם ולהשרות שעתיים בלבד במים פושרים (לא רותחים) 8-10 שעות.

לאחר ההשריה להעביר למערבל ולהוסיף חצי כוס מים פושרים.

להפעיל את המערבל בהדרגה עד מהירות גבוהה למספר דקות.

לאחר הטחינה להוסיף עוד חצי כוס מים  ולערבל יחדיו כדקה.

ניתן להמתיק בדבש , סילאן או רסק תאנים ותמרים . כפית לכוס חלב  .

חלב זה אפשר לשתות עד שלוש כוסות ביום.

חלב שומשום

יש להשרות במים פושרים למשך 2-3 שעות  3-4 כפות שומשום לא מקולף (חום -מלא).

לאחר מכן לשטוף את הזרעונים ולהעביר למערבל ולהוסיף חצי כוס מים פושרים.

להפעיל את המערבל בהדרגה עד מהירות גבוהה למספר דקות.

לאחר הטחינה להוסיף עוד חצי כוס מים ולהוסיף ולערבל עוד כדקה.

בסיום יש לסנן את השומשום במסננת של רשת צפופה.

קוקטיל טבעי

ניתן להמיר את מחצית הכוס השנייה של המים, במיץ פרות או ירקות מתוקים (גזר, תפוזים, אבטיח וכו'),

אפשר גם להוסיף בננה מרוסקת במעט דבש, סליאן או תאנים טריות או מיובשות שרויות במים.

גם מיץ פטרוזיליה או עשו חיטה/שעורה מעשיר את התחליב .

הרשם וקבל טיפים שבועיים

שם משפחה ואחריו שם פרטי (חובה)

דואר אלקטרוני (חובה)


תחומי פעילותי
צור קשר

שם (חובה)

דואר אלקטרוני (חובה)

טלפון

נושא

תוכן ההודעה